Tipbet Ltd.

Отворена игра

Драги Типбет.ком корисници,
Забава служи за забава. И покрај тоа што профитот е можен, спортските игри и игри во казиното не треба да бидат повеќе од слободни активности. За превентивно дејство и за да се разјасни неконтролираното однесување или зависност од добивките или загадувањето,ви ги препорачуваме следниве совети:

 • Играјте умерено, спортско казино и казино игри се форма на забава и не се соодветни за поддршка на вашиот доход.
 • Ограничи ја својата улога и време на игра. Прегледај ги своите улози и свои загуби, поставете ги своите граници во однос на својот буџет и своето време.
 • Немојте да се обложувате со пари што сте ги одвоиле за други цели, а не забава; како што се парични обврски кон вашите семејства.
 • Имајте на ум дека нема јасни формули, стратегии, вештини, совети или трикови во спортско казино и игри во казино, кои може да ви гарантираат профит.
 • Не играјте ако се чувствувате депресивно или одбиено. Спортските игри и игри на интернет треба да се користат само за забава, а не за разгледување на личните проблеми.
 • Никогаш не треба да играте под влијание на алкохол, лекови или други супстанции.
 • Запознајте се со сите правила за игри и онлајн игри. Ако не ги познавате, правилата за 100%, ако имате прашања за пауза од игри, обратете се до нашиот Корисник.
 • Немојте да плаќате пари или да земате кредити за да дојдете до пари за поставување на налог за спортски настани или играње на други понудени онлајн игри.
 • Немој да играш во тајност и не го занемарувај своето семејство и пријателите.
 • Немој да играш во тајност и не го занемарувај своето семејство и пријателите. Разговарајте со своите семејства, со своите пријатели или со професионална служба, ако постои опасност од зависност од менување или ако покажете знаци на зависност од коцка или некој друг го препознава тоа. Ако сте искрени спрема себе и признавате дека имате проблеми според овие насоки, тоа е знак за зависноста од глобата и ви е потребна помош.

Само-Откажување зависност од игрите
Ако по совесен самоиспитување одговори на следните прашања со ДА, не треба да се запрашате да контактирате со советодавната служба за зависност од глобата.

 • Играте ли толку често да ве отфрлаат од работа или учење во училиште или на универзитет?
 • Дали некогаш сте дошле во конфликт со личности околу вас заради својот интерес за пауза?
 • Дали некогаш сте разговарале со колегите во врска со износот на загубените средства?
 • Дали некогаш сте украле или сте во долгови за продолжување на играта ?
 • Трошите ли многу пари за нешто друго освен за рекламирање?
 • Дали сакате да ги надоместите загубите што е можно поскоро со нов облог?
 • Поставувате ли понекогаш да се откажете од лични проблеми?
 • Облоѓувањето вам секогашВИ предизвикува фрустрации, па дури и чувства на гордост?
 • Играте ли додека не ги потрошите сите пари?

Ако имате прашања за совети, обратете се кај нашата Корисничка служба или некоја од наведените достапни совети:
Англиски:
gamcare.org.uk
Германски:
spielen-mit-verantwortung.de
spielsucht-forum.de
gluecksspielsucht.de
anonyme-spieler.org
gamblingtherapy.org
Бесплатно и анонимно помош на Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung со телефонски број: 0800 137200 (Германија)
Ако сте во потрага за помош на сопствениот јазик, контактирајте ја нашата Служба за корисници преку е-пошта на: support@tipbet.com

Помош за семејство
Семејството во општественото опкружување на зависни камери може да биде изложено на огромен стрес. Семејството и пријателите треба да бидат внимателни според знаците за зависност од добивка, што се појавува во зголемените конфликти во врска, работното место или семејството. Понатаму, оние кои се погодени се изолираат или имаат тенденција да направат парични долгови.
Постојат независни организации кои нудат помош за компулсивни камери:
Англиски:
gamanon.org.uk
Германски:
ag-spielsucht.charite.de
bas-muenchen.de
gamanon.de
Ако сте во потрага за помош на сопствениот јазик, контактирајте ја нашата Служба за корисници преку е-пошта на: support@tipbet.com

Заштита на деца и млади
Типбет.ком не дозволува ниту една личност помала од 18 години ниту да регистрира ниту да користи понуди од својата интернет страница.
За да се осигураме дека ниту еден малолетник во вашиот дом нема пристап до спортско галење и галење, ние препорачуваме за користење посебна заштита. На пример, можете да ги најдете под www.netnanny.com и www.cybersitter.com обичните софтверски апликации за контрола на пристап и заштита од несоодветни онлајн содржини.
Секогаш одјавете се и држете ги заштитените податоци, кредитна картичка на сигурно за да избегнувате злоупотреба. Пријавете ги луѓето и корисниците за кои знаете дека се дел од Законот за заштита на деца и млади преку е-пошта на support@tipbet.com